Het is Volvo's missie ervoor te zorgen dat vanaf 2020 niemand meer overlijdt of ernstig gewond raakt in, of rond, een nieuwe Volvo. Met dit gegeven gingen we aan de slag. En kwamen op de gedachte: wat zou het mooi zijn als er niet alleen geen doden meer vallen, maar zelfs levens gered worden? Door Volvo-rijders?
We stelden Het Volvo Lifesaver project voor. 
In elke nieuwe Volvo wordt een defibrilator, een AED, meegeleverd. Als iemand in de omgeving een hartaanval krijgt, krijgt de Volvo rijder een bericht (via het oproepsysteem van HartslagNu), wordt de navigatie via het Volvo On Call systeem automatisch aangepast en de auto in de richting van het probleem genavigeerd, en kan de chauffeur meteen hulp verlenen. Vaak minuten eerder dan officiële hulpinstanties. Minuten die een leven kunnen redden...
Naast de AED krijgt de Volvo rijder een rijvaardigheidscursus, en een professionele reanimatie- en AED-training om goede hulp te kunnen verlenen.
Dus: de Volvo Lifesaver is een mooie vernieuwing op het gebied van veiligheid en bevestigt dat Volvo zich sterk maakt voor een betere verkeersveiligheid.
Concept samen met Rens Quirijnen voor Grey Amsterdam, daarna door Joris Tol en Gijs Sluijters in leven gehouden en uitgewerkt.
Heeft het, ook internationaal, goed gedaan: twee Leeuwen bij de Cannes Lions, een Wood Pencil van de Engelse D&AD, een Pencil bij the One Show in New York, een ADCN lamp, zilver bij Eurobest en goud bij de Epica awards. Not bad!
Back to Top